KULTURKAMPEN AVSNITT 5

Sändes torsdag 22 november. 5 avsnitt, sänds varje torsdag på Bokbalplay.

Två kandidater är kvar. Men bara en av dem kan få jobbet på Bokbål förlag. Ikväll avgörs det vem det blir. Men först ska deltagarna sättas på prov ordentligt. Hur mycket är de beredda att offra för drömjobbet som Lili von Wallensteins nya assistent?

I den här tv-serien kommer ni få följa en grupp arbetssökande svenskar som fått den unika möjligheten att resa till Umeå och tävla om jobbet som förlagsassistent till förläggaren och fenomenet Lili von Wallenstein. I jobbet på Bokbål förlag ingår bland annat att sälja in böcker, grafisk layout, styling, assistera vid releasefester, planera Lili von Wallensteins vardag och förvalta varumärket Bokbål förlag. Men en assistent förväntas också ta hand om skitjobbet.

Det är djungelns lag som gäller här, det är dom tuffaste som överlever. Hur långt är de tävlande beredda att gå i jakten på drömjobbet som kulturarbetare? Under flera veckor tvingas de arbetssökande bo tillsammans och genomgå svåra arbetsprov i kategorin attityd, social kompetens och professionalism. En efter en tvingas de sökande ge upp sin dröm. Men den kandidaten som klarar sig igenom alla tester blir erbjuden en praktikplats på Bokbål förlag.

 

SENASTE KLIPPEN

 

 

 

 

 

 

Förläggaren delar med sig av sina träningstips.

Johannes om att kombinera karrär och barn. Avsnitt 4.

Sonjas antagningsintervju. Avsnitt 1.

Johannes funderar ut sin styling. Avsnitt 3.

HELA PROGRAM      

Kulturkampen avsnitt 5.

Kulturkampen avsnitt 4.

Kulturkampen avsnitt 3.

Kulturkampen avsnitt 2.

Kulturkampen avsnitt 1.