KULTURKAMPEN AVSNITT 2

Sändes torsdag 8 november. 5 avsnitt, sänds varje torsdag på Bokbalplay.

I kvällens avsnitt flyttar de fyra kandidaterna in i en lokal i Umeå som Lili von Wallenstein har hyrt. Men det hinner de knappast njuta av. Bokbål förlag sätter de genast i ett svårt arbetstest. Det första uppdraget blir att göra omslaget till Lili von Wallensteins kommande bok Helveteshundarna. 

I den här tv-serien kommer ni få följa en grupp arbetssökande svenskar som fått den unika möjligheten att resa till Umeå och tävla om jobbet som förlagsassistent till förläggaren och fenomenet Lili von Wallenstein. I jobbet på Bokbål förlag ingår bland annat att sälja in böcker, grafisk layout, styling, assistera vid releasefester, planera Lili von Wallensteins vardag och förvalta varumärket Bokbål förlag. Men en assistent förväntas också ta hand om skitjobbet.

Det är djungelns lag som gäller här, det är dom tuffaste som överlever. Hur långt är de tävlande beredda att gå i jakten på drömjobbet som kulturarbetare? Under flera veckor tvingas de arbetssökande bo tillsammans och genomgå svåra arbetsprov i kategorin attityd, social kompetens och professionalism. En efter en tvingas de sökande ge upp sin dröm. Men den kandidaten som klarar sig igenom alla tester blir erbjuden en praktikplats på Bokbål förlag.

 

SENASTE KLIPPEN

 

 

 

 

 

 

Johannes funderar ut sin styling. Avsnitt 3.

Lennart fyller år. Avsnitt 3.

Repotage LennArt avsnitt 2.

Utrösning avsnitt 2.

HELA PROGRAM      

Kulturkampen avsnitt 5.

Kulturkampen avsnitt 4.

Kulturkampen avsnitt 3.

Kulturkampen avsnitt 2.

Kulturkampen avsnitt 1.