Utgivning I Vederhäftiga I Programförklaring I Porträttgalleri

Marknadsföring I Under tillverkning I Kontakt Länkar I Start

   

 

 

Hall och Sundahl:
Rött blod vit fårost

Rött blod vit fårost Bokbål förlag

 

 

Hall och Sundahl: Rött blod vit fårost

Förord: Lili von Wallenstein

Bokbål förlag, Stockholm 2010

ISBN 978-91-86385-09-5
42 s.
300 kr.
Rikligt illustrerad. Gjord i en upplaga om tio unika bokobjekt.

 

 

Rött blod vit fårost Bokbål förlag

 

 

Rött blod vit fårost är den andra delen i Hall & Sundahls cut-up-trilogi – en intergalaktisk agenthistoria om gerillakrig och tankekontroll, där hallucinatorisk science fiction kolliderar med Jurell & Palmaer när de med sin satiriska skalpell frilägger det kapitalistiska konsumtions- och mediasamhällets ruttna kloaksystem.

SAGT OM BOKEN:
Rött blod vit fårost är vare sig en anemisk eller elegant publikation. Rött blod vit fårost bör läsas som en dadaistisk eller situationistisk slapstick i postmodernismens bleka återsken, i vilken existerande lager stryks över, fylls ut, revideras. Rött blod vit fårost gäller på intet vis retrospektivt, den gäller här och nu.
Jag vill föreställa mig att Rött blod vit fårost någonstans handlar om krigets rebusar och ondskans reklam; under lagren finns ju någonting annat, en alternativ historia som man inte ser men åtminstone kan ana eller misstänka. Jag vill likaså föreställa mig att Rött blod vit fårost handlar om den död eller det uppvaknande som sprutar fram ur sidornas kanoner och som avbryter gamarnas konversationer – här i form av den oväntade bild som avbryter det vardagsveliga, tillvanda tänkandet.” (ur ”Den som inte vill förtorka tar hellre på sig det oäktas stigma” – en text om Rött blod vit fårost av Lili von Wallenstein)

 

 

Rött blod vit fårost Bokbål förlag

 

 

 

Till toppen